Who dares wins?

Oprostite, možete li mi objasniti kakav je osećaj ispasti budala?
Nasamaren? Tovar? Magarac?
Njačete li, makar povremeno, draga moja šaputava?
Neko se naučen rodi, neko se pameti nikada ne nauči.
Spadam u drugu kategoriju, onu tovarnu.
Da li sam glupa? Mnogi veruju da nisam.
Ja im verujem na reč.
U stvari, problem i jeste u mojim verovanjima. Ili, ispravnije, uverenjima. Uverena sam, na primer, da me niko nikada neće zajebati bez dobrog razloga.
E, baš ‘oće. Često. Bez razloga. Onako. Zato što im se može.
Ili jer delujem po(d)jebljivo. Ili zato što ne umem da se ponašam u situacijama kad me neko jebe i ne pokriva, nego mi guzicu ostavlja na golo, da se pre’ladim. I pri tom me u oči gleda bez da trepne. I nisam besna sa posebnim razlogom. Ne dešava se meni to retko. Zajebu me kad ‘oćeš. Moj pogled ranjene srne ih ič ne sprečava. Jebeš lov ako nije na krupnu divljač. Il’ mi je pogled blago teleći, nisam više sigurna. Za magareći ne znam, nisam mu u oči gledala, al’ ne mož’ da fali da mi je brat rodjeni. Zajebaće me kolega da mu iz čistog altruizma odradim sav pos’o jer ga bole bubrezi…biće da je zato otiš’o na pivo dok sam ja dirinčila, kažu da je dobro za mokraćne puteve. Jadan. Il’ će me frizerka odrati jer joj treba lova za nov televizor. Jebi ga, kad imam dve glave, k’o Kerber, i cena je dupla. A i njoj jadnici sve vene iskočile od stajanja, sledeći put ću da joj dam za fotelju-masažer, da odmori malo. Ili, na primer, kad me ono zavrnuo onaj za onu lovu koju mi nije vratio…..ma, nema veze. Zajeban sam ja lik. Zajebu me za čas.
I nikako lekciju da naučim. Boriću se za sve i svakog. Lavovski. Iz sve snage. Uvek. Osim za sebe. Kad sebe treba da zaštitim od sitnih prevaranata i secikesa, podmeštanja i nepravdi, ja otćutim. Iz potpuno nepoznatih razloga. Ja, lajava, očevadna, brza na jeziku, atom-mrav, borac za pravdu, zanemim i ne mrdam k’o karijatida. Valjda me skameni bezobrazluk, šta li? A onda besnim, tiho, u sebi i na sebe, stežem zube i zaklinjem se da neću ja više nikad……ma da.


I kad me prodje bes, eto me za novim kockarskim stolom, sa novim špilom, neotpakovanim. Naći ćete me tamo kako opet rizikujem ulažući sve što imam na pretpostavku da u životu dobijaš dobrote koliko je daješ…

I dalje licitiram.

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA