Izvinite zbog prekida programa

Uključim tako mozak, pošto mi to već jako dugo predlažu, i ja eto rešim da poslušam i da probam i to.

Uključim pa se brzo iznerviram što na nekom kanalu ili nema ništa ili su smetnje: negde slika ima zrno, negde nije čista nego onako razmrljana, razlile se boje, negde “igra”, treperi i beži, a negde, opet, piše “Izvinite zbog prekida programa”.

Ima tako i nekih kanala gde su pustili samo test i uključili “hiljadarku”; počne brzo da pišti u ušima od toga… prešaltam malo kanale kad ono skapiram da sam se grdno zajeb’la: više od pola emituju horore. Ne bude mi jasno kad sam se pretplatila na taj paket, ali dobro, teram dalje.
Što sam dalje, sve sam bliže: skremblovano sve ono što bih od programa da vidim i ono za šta sam apsolutno sigurna da je lepo. Ili “nije dostupno za vašu kategoriju korisnika” ili “obratite se svom emiteru” (ja mu se obraćam ljudi svakodnevno, ali on mene ignoriše i daje mi one opcije “uskoro će vam se javiti prvi slobodan operater u call centru” koji se naravno javi nikad jer ni tad nije slobodan).

Dakle, od skremblovanih, onih malo kvalitetnijih programa, nema ništa.

eeeeeeeeeeeee

Emituju se horori na 25 478 kanala, taman imaju kvorum za glasanje, ostalo su ili već pomenuti “šušteći” kanali što se samo prave da imaju program, zauzimaju frekvenciju uz krasni, ili su reprize reprizinih repriza, i kad mi se učini da nije repriza posle 10 minuta gledanja shvatim da ipak jeste, ili su reklame za deterdžent, paštetu, uloške, vaginalete, mišomor, nešto, ili su oni realiti šou programi.

Ja se nešto mislim: meni kad je “realiti”, ne mora da piše i “šou”, da je pišično znam unapred, a da sam htela baš realiti ja ne bih ni uključivala mozak.

Em sam morala da mu brišem prašinu i skidam paučinu posle onolikog nekorišćenja, em da ga prvo dooobro promućkam, da sačekam da se staloži lom unutra i da se prespoje sve licne, pa sam onda jeeedva našla gajtan od njega, obično ga puštam povremeno na USB, taman mu dosta, nema zahtevne zadatke, pa kad sam našla gajtan koji sam se setila da sam prespajala na peglu roknuo odjedared napon u njega a stabilizator nema pa se pregrejao, zamalo da prokuva, jedva ga o’ladih…provetravanjem, naravno.

I sad kapiram da nisam trebala ni da ga uključujem, i kapiram moju kevu što isključi mozak i uključi neku seriju na TV od 58 789 epizoda, manja šteta se pravi.

Što ga ne isključim?

Paaa…ja ‘oću. Nego od pregrevanja se istopilo ono dugme za ON/OFF. Moram opet da ga odvojim od izvora energije – dakle, da ištekam iz produžnog, isečem kabli i opet ga uturim u peglu. Mislim kabli. Mozak mogu i da zaturim.

Veća vajda.

A i ne moram ja baš sve da znam.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DMgVS2j05HA]