#Onokad si ponosan a imaš i zašto

Ako niste znali, Šapke je dete. Ono baš dete – stalno ide bosa, šljapka po barama, voli da pravi kule od peska, lego kocki, čita “Politikin zabavnik”, musavi se sladoledom, igra se, sanja snove u boji i veruje da, kad čvrsto zatvori oči i zamisli želju kada počne prvi sneg, apsolutno veruje da će se ta želja ispuniti.

I veruje u aktivizam. Onaj pravi, bez da za isti očekuješ novce ili korist za sebe.

I da vam kaže nešto Šapke, ponosni nosilac Zlatne značke Pokreta Gorana Srbije, vatreni navijač Ekološkog pokreta “Bela breza” i manijak koji će vas omrznuti ako bacite papirić van korpe za otpatke: ovaj moj grad često je onako…bezidejan, bezvezan, sumoran (valjda svako o svom gradu slično misli jer mu želi najbolje pa očekuje i najviše) – Ja sam danas mnogo ponosna na svoje drugare iz škola i udruženja i na svoj Kruševac.

Ovde možete videti i zašto.

Izašla sam danas da se družim sa drugom decom i da glasam za najbolje eko projekte. I bilo je divno, veselo, nasmejano.

Od ove dece treba učiti kako se takmiči, kako se bori za ideju, kako se glasa i kako se poštuje “konkurencija”.

Verujte mi, više sam se premišljala šta da zaokružim nego na parlamentarnim ili predsedničkim izborima. Ozbiljnije mi delovalo.

I oduševila sam se projektom osnovne škole “Dragomir Marković” – solarni kolektor napravljen od praznih limenki piva, ventilatora i tako tih sitnica, koji zagreva vazduh i pravi razliku od +50 stepeni.

976150_10151720537418304_2097208607_o

solarni panel

Ovi momci su moji miljenici, a i da to ne znaju, jer im je nebo granica, a svojim projektom “Nebo za sve” i “aparaturom” su izazavali veliko interesovanje i male i velike dece:)

Nebo za sveNe, neću vam reći ko je pobedio, jer su za mene pobednici svi oni koji su danas bili na Trgu – i oni koji su učestvovali i oni koji su došli da podrže akciju, gledaju, igraju se,glasaju.

I na kraju:

Hvala što reciklirate!:)

Hvala što reciklirate!:)